prev next

Απ΄την στιγμή της εγκατάστασης της αδελφότητας στην Μονή οι προσπάθειες ανακατασκευής της είναι υπεράνθρωπες προκειμένου η Μονή να ξαναγίνει βιώσιμη αλλά και να αναπαύεται ο κάθε προσκυνητής που την επισκέπτεται. Πρώτο μέλημα ήταν η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, καθ΄ ότι ο χειμώνας όπως γνωρίζετε είναι δύσκολος. Αυτό με την οικονομική βοήθεια των πιστών υλοποιήθηκε. Όμως υπάρχουν έργα αναγκαία που πρέπει να γίνουν.

Αυτά είναι: 1)Η ανακατασκευή του μονοπατιού που ανεβαίνει στη Μονή, με διαπλάτυνση για να ανεβαίνει αυτοκίνητο, για την μεταφορά βαριών αντικειμένων αλλά και ηλικιωμένων ατόμων. Αυτό το έργο ξεκίνησε το καλοκαίρι αλλά χρειάζεται αρκετά χρήματα ακόμη για να τελειοποιηθεί.

2) Η σκεπή της Μονής χρειάζεται ανακατασκευή, λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποια μόνωση, πισσόχαρτο κ.λ.π. και καθώς οι άνεμοι είναι δυνατοί, εκτός του ότι μπαίνει όλο το κρύο μέσα, σηκώνονται τα κεραμίδια και σε περίπτωση βροχής γεμίζουν όλοι οι χώροι με νερό.

3) κατόπιν υποδείξεως μηχανικών το καμπαναριό της Μονής έχει πάρει κλίση, είναι επικίνδυνο να πέσει προκαλώντας ζημιά στα κτίρια. Ως εκ τούτου εκτός από την κατεδάφιση του, χρειάζεται και η εκ νέου ανέγερσή του. Αυτά τα έργα είναι τα αμεσότερα και δαπανηρότερα και θα γίνουν με την καθοδήγηση μηχανικών προκειμένου το Ιστορικό μας Μοναστήρι να αποκτήσει και πάλι την παραδοσιακή του μορφή.


Επειδή τα έσοδα της Μονής μας είναι ελάχιστα, καθ΄ ότι δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία και τα μόνα έσοδα είναι οι δωρεές των πιστών, θα σας παρακαλούσαμε να προσφέρετε ότι μπορείτε για το Μοναστήρι της Παναγίας μας.


Μπορείτε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε το μοναστήρι να διαπιστώσετε και από κοντά τα έργα, αλλά και με χαρά να σας δώσουμε όποια πληροφορία θέλετε.Κατόπιν συννενόησης με το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, στις 2 Απριλίου 2014 στάλθηκε τσάπα, και συνεχίζει η διάνοιξη της πλατείας έξω απο το Ναό της Κοιμησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή. Για να τελειώσι το έργο θα χρειαστούν τσιμέντα, σίδερα, αλλά και χρήματα για το εργατικό προσωπικό. Πάσα προσφορά κατόπιν συννενοήσεως με την Ιερά Μονή, είναι δεκτή.


ΕΡΓΑ 2016-2021

Στο τέλος του 2016 και αρχές του 2017 υλοποιήθηκαν τα παρακάτω έργα:

Αποκαταστάθηκε η τοιχοποιία του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, διαμορφώθηκε ο περιβάλλον χώρος με παραδοσιακή βρύση και ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου το μπαλκόνι έξω από τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Καθαιρέθηκε ο αρμός της εξωτερικής τοιχοποίας του Ναού και των κτηρίων εντός του περιβόλου της Μονής, και έγινε αμμοβολή και  εκ νέου αρμολόγημα με σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης.

Αντικατάσταση της σκεπής των κελλιών. Καθαιρέθηκε η παλιά σκεπή, κατασκευάστηκε περιμετρικό σενάζ και επανατοποθετήθηκε νέα σκεπή με μονώσεις και νέα ξυλεία.

Η αδελφότητα της Μονής έχει ως σκοπό να προχωρήσει στην αντικατάσταση των πορτοπαραθύρων της Μονής που λόγω ακαταλληλότητας τους, καθιστά δύσκολη τη διαβίωση το χειμώνα....

Ενα πολύ σημαντικό έργο είναι η αντικατάσταση της σκεπής του Ι. Ναού της οποίας η ξυλεία είναι απολιθωμένη και δεν υπάρχει σεναζ.

Ως εκ τούτου όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει χρήματα για την αντικατάσταση οποιουδήποτε εκ των κουφωμάτων παρακαλείται να επικοινωνήσει με τις μοναχές.


Ενισχύσατε τα έργα της Μονής


Αρ. Λογαριασμού: Εθνική τράπεζα: 364/558090

ΙΒΑΝ: GR3201103640000036455809008

Δ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA